WIE DE SCHOEN PAST........

Geertje Tjalma, beeldend kunstenaar en docent kreeg de opdracht van COOL kunst en cultuur om een nieuwe workshop te verzinnen voor RONDJE CULTUUR 2017. Het Rondje Cultuur wordt door de gemeente in samenwerking met Cool Kunst en Cultuur georganiseerd voor alle klassen 2 van het voortgezet onderwijs. Op verschillende locaties worden workshops en lezingen over kunst en cultuur gegeven. Schoen Clusius sMet de slogan: ‘Rondje cultuur is de routeplanner voor jouw culturele toekomst’ worden de scholieren vertrouwd gemaakt met de verschillende vormen van kunst en cultuur.

Geertje: “Het idee van de schoen ontstond door de schoenen zelf. Ik vroeg mij af, wat houdt jongeren bezig? In wie zijn schoenen zou jij willen staan?
De schoen als houvast als basis. Zijn het de schoenen van een familielid, een architect, Lady Gaga, de Maffia of een dierenverzorger?
Misschien wordt het uiteindelijk wel een lamp, een vaas of een maquette van een gebouw?”

Het resultaat kunt u zien in Kunstkerk Heerhugowaard aan de Stationsweg 53. Daar zijn de schoenen van de leerlingen van het Clusius College VMBO van maandag 3 april tot en met zaterdag 15 april te bewonderen.

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden