Marijke Hessels

“De kunst van de verbeelding”

Marijke Hessels creëert sieraden en assemblages. Dit is een techniek waarbij losse materialen en elementen zoals hout, takken, stenen, veren en bloemen maar ook andere “gevonden voorwerpen” worden samengevoegd en verwerkt tot een kunstwerk.

Haar schilderijen zijn gemengde technieken op ondergronden van textiel en papier. Marijke zegt over haar werk:”Daar is allereerst de noodzaak om te creëren. Dan de zoektocht. Het kijken en zien, het vinden en verzamelen. Voorwerpen op waarde schatten. Vervolgens het ontwerpen en het maken van een compositie. En dan de uitvoering. Het werkproces is mijn drijfveer. Snijden, zagen, boren, schuren, vijlen, boetseren, schilderen, gieten en lakken. Ik voeg elementen toe, laat onderdelen weg, zoek de verbinding en breng samen. Zo ontstaat er een nieuw beeld of sieraad. Uniek, verfijnd, bestaande uit meerdere lagen. Ieder met een eigen verhaal”.

Op zondagmiddag 25 november rond 14.00 uur vindt er een interview plaats met Marijke Hessels over haar werk in de Kunstkerk. U bent van harte welkom!

Marijke Hessels 2S  Marijke Hessels 1S  Marijke Hessels 4S  Marijke Hessels 3S