Expositie Martin Klaver: 7 mei tot en met 29 juni 2011!   

 Ovz

"Vissen, vogels en vrouwenfiguren zijn vormen waardoor ik mij laat inspireren. Deze combinatie van elementen is heel herkenbaar in mijn werk en zie je dan ook terugkomen in mijn potten, schalen, plastieken en schilderijen."

 

Van huis uit is Martin Klaver keramist met een opvallend gemak voor het decoreren van zijn keramische vormen. Nog voor de eerste stook krast Martin de voorstellingen op de objecten. Hij is een tekenaar pur sang. De voorstellingen zijn gebaseerd op een vast thema; dier- en mensfiguren. Vaak zijn het voorstellingen voortkomend uit iets wat hij die dag heeft gezien; een vrouw met een opvallende hoed of een vogel gespot in het land. Na de eerste keer bakken worden de decoraties ingekleurd. Als hij tevreden is wordt het werkstuk met glazuur gespoten en gaat dan voor de tweede keer de oven in. Als vanzelfsprekend zijn in de loop der tijd zijn decoraties los gekomen van zijn schalen, potten en plastieken. Kiezend voor heldere kleuren zet hij deze beelden ook op het doek. Het zijn landschappen aangetrokken door de magie van het toeval, gestuurd door zijn wijze van ervaren. Zijn recente schilderijen zijn oa. geinspireerd door de landschappen en bewoners die hij ontmoette op zijn reizen door de Himalaya.Naar aanleiding van een cursus keramiek in zijn tienerjaren schreef hij zich in bij de Rietveld Academie in Amsterdam. In het gesprek na de selectieprocedure concludeerde de toelatingscommissie dat zij hem niets meer leren konden en kreeg hij meteen het getuigschrift mee van de academie. Daardoor kon Martin al heel jong starten als kunstenaar. Zijn eerste expositie vond plaats in het weefhuis en sindsdien door heel Nederland en Belgie. 

Martin_Klaver_Schilderij

 

264008

 

 

 

 

 

 

 

Vijftien jaar geleden heeft Martin het initiatief genomen om in Purmerend een keramiekwerkplaats te starten voor verstandelijk gehandicapten, genaamd Fred's. Deze is uitgegroeid tot een atelier waar vele clienten zich uiten in zowel keramiek als schilderijen.

De keramist/schilder Martin Klaver woont in het dorp Noordeinde, middenin de Eilandspolder. Vanuit zijn atelier aan huis, kijkend op het land, vindt hij de rust en inspiratie om te werken.

martin_Klaver

 

Wij nodigen u allen uit een kijkje te komen nemen en u te laten inspireren door deze fantastische kunstenaar.

U bent van harte welkom in Artotheek Heerhugowaard, Parelhof 1b in Heerhugowaard (in het gemeentehuis).