Expositie Eugènie Herlaar: 1 februari tot en met 29 februari 2012 in de artotheek

Ant kunst 00006

 

 

 

 

 

Van 1 februari tot en met 29 februari worden de kunstwerken van Eugènie Herlaar tentoongesteld in Artotheek Heerhugowaard.

 

Eugènie Herlaar kreeg als journaliste landelijke bekendheid toen zij in 1965 redacteur/verslaggever – en vooral ook nieuwslezer – werd bij het NOS-journaal. Zij was de eerste vrouw in die functie en dat haalde de kranten.

Ze had en heeft altijd al een grote belangstelling voor cultuur. Met tekenen, en later aquarelleren, hield ze zich al van jongs af bezig. Na jaren geen penseel meer te hebben aangeraakt, begon ze in 2003 weer met schilderen. Zij volgde ondermeer zomercursussen bij gevorderde studenten en docenten van de Klassieke Academie in Groningen.

In het werk van Eugènie Herlaar is sprake van creatieve diversiteit. Ze toont onder andere landschappen, vrouwfiguren, bloemen en vogels in uiteenlopende stijlen, zonder vaste kenmerken. Haar voorkeur gaat uit naar olieverf, hoewel ze ook het werken met acryl niet uit de weg gaat.

De penseelvoering is in het algemeen verfijnd. De harmonieuze kleurverwerkingen dragen veelal bij tot een verstilde sfeer. Bijzonder zijn de schilderingen op leerachtige bladeren van de Zeedruif, een boom die onder andere op Curaçao groeit.

De laatste jaren is haar werk op diverse exposities getoond. Daarnaast schrijft Eugènie gedichten en verhalen. Haar bundels zijn eveneens op de expositie aanwezig.

Op de vrijdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur is Eugènie zelf in de artotheek aanwezig, bij haar expositie.

Wij nodigen u allen uit een kijkje te komen nemen en u te laten inspireren door deze kunstenaar.

 

U bent van harte welkom in Artotheek Heerhugowaard, Parelhof 1b in Heerhugowaard (in het gemeentehuis).

Voor openingstijden, zie: www.artotheekheerhugowaard.nl/openingstijden