Wie maakt de meest kunstzinnige kerstbal?

Kerstbal Hans Boomsma  he  Kerstbal Marian de Wit
Hans Boomsma                         Henny Eshuis                           Marian de Wit

Kunstkerk Heerhugowaard organiseert een wedstrijd “kerstballen maken” Maak zelf een kerstbal en win een mooie prijs.

Hoe spannend is het om zelf een kerstbal te maken? Helemaal naar eigen idee. Iedereen kan mee doen. Er is geen leeftijdsgrens. De ballen moeten zelf gemaakt of versierd zijn. Bijvoorbeeld ballen van piepschuim, papier-maché, stof, veertjes, beplakt of van klei. Wat je maar kunt bedenken. De diameter van de bal mag niet groter zijn dan 15 cm.
Een kerstbal maken en daarmee een prijs verdienen. Voor de winnaar onder de volwassenen is er een jaarabonnement van de Kunstkerk te verdienen en de winnaar in de categorie jeugd krijgt een geweldig schilderspakket.

Alle ballen moeten uiterlijk 8 december ingeleverd zijn.  Daarna zullen alle kerstballen gedurende de maand december tentoongesteld worden. De prijsuitreiking is op zaterdag 15 december, om 14.00 uur.

 

Nieuwe werken in de collectie van de Kunstkerk - expositie van 6 t/m 30 december:

Suzan Paulissen
Krachtige penseelstreek, levendige kleuren. Haar schilderijen beelden niet alleen dieren of voorwerpen uit maar ook geuren en beweging. Of het nou rode bieten zijn of rondscharrelende kippen, hanen, een verstild interieur of een landschap. Dat is de handtekening van Suzan Paulissen. Haar schilderijen zijn spannend. Je bent er niet zomaar op uitgekeken.

672009
Suzan Paulissen

Anka van der Hoeven
Onder de nieuwe werken in de Kunstkerk is ook een schilderij van Anka van der Hoeven. Zij maakt digitale tekeningen. Voornamelijk vrouwenfiguren. Anka zegt zelf: “Ik ben autodidact en heb mij zelf ontwikkeld in het tekenen. Ik word geïnspireerd door mode en modeaccessoires, zoals hoeden, tassen, schoenen, sieraden en kapsels. Mijn tekeningen krijgen vorm door mijn gevoel te volgen, ik laat lijnen weg en voeg lijnen toe, zodat er een vorm ontstaat waarmee ik mij verbonden voel. Ik kom in contact met veel kunstenaars en andere geïnteresseerden over de hele wereld die mijn werk volgen. Ik word door deze contacten gemotiveerd en geïnspireerd en blijf mij mede daardoor verder ontwikkelen”.

643002
Anka van der Hoeven - Granny

449030
Dico Noordermeer - Aronskelken


233268Decemberactie - vanaf woensdag 28 november t/m 30 december ontvangt u op alle sieraden een korting van 10%!

O, kom er eens kijken wat er in de vitrine ligt! Prachtige nieuwe oorbellen en armbanden. Colliers en andere hebbedingetjes. Perfect voor bijvoorbeeld Sinterklaas maar ook chique en uniek voor de kerst. Zoveel verschillende stylen en ontwerpen. Vaak de bril kwijt? We weten er alles van. En dan die vreselijke brillenkoordjes!! Niet bepaald elegant. Kom kijken in de Kunstcadeauwinkel. Probleem over. Design koordjes van Geerjanne van Beekhoff maar bovendien een attente gift voor een dierbare.
Of neem bijvoorbeeld een armband van Tonny Brinkerink. Zij is een meester in het verwerken van allerlei soorten kralen. Niet alleen zijn de kleuren op elkaar afgestemd maar Tonny tekent ook door de vorm en het design. Bovendien zijn haar sieraden unieke stukken. Dus wacht niet te lang maar kijk even op www.kunstkerkheerhugowaard.nl Alle sieraden zijn ook via de webshop te koop. Vanaf 28 november krijgt u 10% korting op alle sieraden gedurende de maand december.

Van 14 november tot 30 december geldt de speciale actie:
Voor nieuwe abonnees: Indien u abonnee wordt bij de Kunstkerk, ontvangt u 2 kunstige leistenen (10x10 cm) gratis. De ontwerpster is Tonny Brinkerink en deze leistenen kunt u bij elkaar op een mooie plek hangen.

Voor bestaande abonnees: Bij aankoop van 1 leisteen ontvangt u de 2e leisteen gratis.

233118