Expositie Negin Kianfar september 2016

Negin Kianfar in Kunstkerk Heerhugowaard: 23, 24 en 25 september

Negin Kianfarnegin kianfar

Negin Kianfar (Teheran, 1969) is een veelzijdige kunstenares die actief is in de beeldende kunst en de media als stemactrice en documentairemaakster. Zij heeft haar kleurrijke carrière opgebouwd in het hedendaagse, postrevolutionaire Iran. Haar films The Birthday en 1 Hour-99 Years zijn verschillende keren uitgezonden op de Nederlandse televisie en beleefden hun première op de IDFA. Haar stem is nog bijna dagelijks te horen onder de grote Hollywoodproducties in Iran.

Negin is afgestudeerd aan de Art University van Teheran en volgde daar intensieve teken- en schilderopleidingen. Ze nam deel aan diverse tentoonstellingen zoals Biennale voor het Tehran Museum of Contemporary Art.

Negin gebruikt verschillende technieken, zoals aquarel, gouache, acryl en olie. Haar schilderstijl is realistisch en thematisch. Haar fascinatie voor contrasten is zichtbaar door de sterke licht- en schaduwwerkingen in al haar werk, of het nu gaat om objecten of landschappen.

Trophy1   gravity 09  gravity 11  Trophy2

Werk van Negin Kianfar

Een van haar recentethema’s is om een nieuwe visie te geven op oude objecten, zoals keramiek en porseleinen objecten, met een verwijzing naar hun symbolische en artistieke traditie. Zij richt de spotlights op dit oude, bewerkte keramiek en vereenvoudigt de patronen en kleuren om het zo van een nieuwe context te voorzien en het naar ons dagelijks leven te brengen. De oversized, lege borden confronteert de kijker met de leegheid, maar ook de kracht en schoonheid van hun creatie.

In 2010 kwam Negin naar Nederland en leeft vanaf dan tussen beide culturen. 

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden