Jan Hollenberg (geboren in 1947 te Rustenburg)

Op het tuindersbedrijf van zijn vader leerde hij werkend op ’t land de natuur, aarde, luchten en water te zien en te voelen. Toen hij 32 jaar oud was, deed hij de avondopleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam, richting grafiek en schilderen.
De eerste 25 jaar van z’n kunstenaarschap lag de nadruk op grafisch werk maken, zoals etsen, lithografie en houtsneden. Met als onderwerpen; landschap, dieren en dorpsgezichten. De afgelopen 10 jaar legde hij zich meer toe op schilderen met acrylverf.
Ook is hij om in z’n levensonderhoud te voorzien 15 jaar lang mede-beheerder van Grafisch Atelier Alkmaar geweest.
In de Kunstkerk is zijn werk te zien, landschappen die als een rode draad door z’n werk lopen, soms verstild, dan weer heftig in beweging kleurig en expressief met een mate van abstractie erin. Toch blijft het werk figuratief, duidelijk herkenbaar en geïnspireerd op ’t Noord-Hollands landschap met z’n bomen en vaarten, luchten en markten.

Jan zal op zaterdag 23 en zondag 24 september tussen 13.00 en 16.00 uur in de Kunstkerk aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Jan Hollenberg bomen

Werk van Jan Hollenberg 

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden