Expositie Floor Max 2016 dec

Expositie van 1 december t/m 31 december

Floor Max

Floor Max (Amsterdam, 1959)

Sinds haar studie Architectonische Vormgeving/3-D-Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1993) is zij werkzaam als zelfstandig ontwerper. Zij heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van sieraden en juwelen en het maken van grafiek.

Vanuit haar atelier ontwerpt en vervaardigt zij kleine series eigenzinnige sieraden. Zowel unica als sieraden in kleine oplages.
Haar sieraden ontstaan op speelse wijze, vanuit een grote nieuwsgierigheid en dankzij vele experimenten. Zij zijn een vertaling van gedachten, ervaringen en indrukken die zij dagelijks op doet, een poëtisch spel van verwondering en verbazing. De plantenwereld en de architectuur zijn een belangrijke inspiratiebron.

Haar werk kenmerkt zich door een voorliefde voor (zilver) draad en flexibele materialen.
Zij onderzoekt telkens opnieuw de verhouding tussen kracht en kwetsbaarheid.
Met ogenschijnlijk fragiel en slap materiaal maakt zij, zowel letterlijk als figuurlijk, stevige en krachtige beelden.

Bij het verwerken van metaal hanteert Floor zowel edelsmid,- als textiele technieken. Pletten, smeden, walsen, solderen én haken, knopen, wikkelen, weven en borduren. Deze verbindingen zijn beeldend interessant. Zij zorgen voor een logische opbouw en een transparante constructie.
Haar sieraden zijn arbeidsintensief en worden ambachtelijk gemaakt. Dit verhoogt de intrinsieke waarde ervan. Het is haar manier om met de drager van haar werk te communiceren.
Tijdens deze tentoonstelling laat Floor werk zien uit verschillende collecties van de afgelopen 25 jaar.

www.floormax.nl

F Max ring intens Floor Max Mosselhanger Floor Max Sieraden

Ring 'Intens'                                             Ketting 'Mosselhanger'                                           Diverse sieraden van Floor - foto van Helene de Bruijn

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden