Expositie van 23 februari t/m 3 maart

Op 25 februari zal Bibi Overbeek harp spelen tijdens de expositie. Bibi is een jonge muzikante ... met talent!

Alice Gootjes
Alice werkt op papier en gebruikt hiervoor uiteenlopende materialen als kleurpotlood, krijt, stift en acrylverf. De grootte van haar tekeningen variëren van A4 formaat tot meer dan 200 bij 140 cm, maar een tekening op A4 kan net zo veel impact hebben als een tekening op groot formaat.
De lijnen in haar werk zijn dik ,dun, kort en lang, recht en krom. Alice gebruikt geometrische vormen als cirkels en ovalen, driehoeken, gestreepte en geruite patronen. Haar kleurgebruik is al even gevarieerd. Het werk is levendig, dynamisch, vol en gelaagd: alles buitelt over en door elkaar, op het papier is bijna alles mogelijk. Dat er heel veel kan, wil niet zeggen dat zo’n tekening heel eenvoudig gemaakt is. Alles is belangrijk. Alice is altijd op zoek naar waar en hoe de vorm en de lijn wordt geplaatst: naast, onder, over, in of boven elkaar. Het is voor haar juist de uitdaging om de complexiteit in de hand te houden, en die steeds perfecter te tekenen. Wanneer je langer kijkt, is er steeds meer te ontdekken.
Tijdens een bezoek aan een tentoonstelling over Nederlandse tekenaars werd haar interesse gewekt voor het tekenen. In 2011 is Alice gestart met de vijfjarige opleiding tot Autonoom Beeldend Kunstenaar aan de Nieuwe Academie te Utrecht. Gedurende deze opleiding heeft zij haar passie in het tekenen verder ontwikkeld.


Zie ook de website: www.alicegootjes.nl

U bent van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Voor openingstijden zie: www.kunstkerkheerhugowaard.nl/openingstijden

Alice Gootjes 1  Alice Gootjes 2                    Bibi 1