Profiel - KAF Fotografie 2.0

KAF Fotografie is opgericht in oktober 1985 door Lex Koers, Felix van Winkel, Ton van den Berg en Fred Nout.
KAF Fotografie 2.0 bestaat nu uit Lex Koers en Rini Neefs.
Bij KAF Fotografie 2.0 bestaat de sterke behoefte in klein groepsverband met fotografie bezig te zijn, om zo elkaars prestaties naar een hoger niveau te tillen.
Ieder heeft een eigen visie en 'handschrift', maar beïnvloedt elkaars ideeën en technieken.
De gekozen thema's zijn al even gevarieerd als de persoonlijke achtergronden; waar gewenst hanteren zij speciale technieken om het fotowerk een meerwaarde te geven.

Op zondag 27 januari is er - rond 14.00 uur - een interview met beiden fotografen. U bent hierbij van harte welkom in Kunstkerk Heerhugowaard.

Lex Koers (Amsterdam 1951)

in 1967 begonnen met portretfotografie in zwart-wit, blijft geboeid door de mens, ook in later fotowerk. Heeft als voorbeelden Ed van der Elsken, Govert Roos, en Anton Corbijn. Werkt vanaf 1979 met thema's en wordt daarmee 'alleseter' vanaf 1983 is zijn specialiteit het inkleuren van zwart-wit afdrukken en nu het digitaal herkleuren van foto's. Is vanaf het eerste uur aangesloten bij KAF Fotografie; hoogtepunten vormen de serie exposities in De Zevensprong en de RFE-publieksprijs in 1993.

Lex koersa S    Lex koers S

Rini Neefs (Breda 1951)

ontdekt de charme van fotografie in 1981; het opnemen en zelf afdrukken 'zoals het hoort' leidt tot een opleiding aan de fotovakschool, is getroffen door werk van Ansel Adams, Man Ray, Hans Aarsman en Michel Szulc Krzyzanowski. Als tegenhanger van het beroepsmatig zo correct mogelijk weergeven ontwikkelt zich een experimenteel zoeken; selecteert intuïtief zijn opnamen en heeft de behoefte die opnieuw te rangschikken, vaak over elkaar. Is in 1995 bij KAF Fotografie gekomen en heeft voordien deelgenomen aan groepsexposities.

Rini Neefs in my head GOLD S   Rini Neefs ODE TO MAN RAY shrpn S