Atelier- en Kunstroute 2014

Overzichtsfoto AR 2012 en banier small

De Atelier- en Kunstroute 2014 vindt plaats op 20 en 21 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar stellen ruim tachtig kunstenaars en designers in Heerhugowaard hun deuren open voor het publiek. Een ideale gelegenheid om op een ontspannen en laagdrempelige manier een 'kijkje in het atelier' te nemen. Verspreid over 27 locaties kunnen bezoekers van de Atelier- en Kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst en meer. Doel van de route is om belangstellenden van Heerhugowaard en omstreken in contact te brengen met beeldende kunst van plaatselijke kunstenaars en designers. Dit jaar zijn er - naast de bestaande locaties - extra locaties waar een aantal kunstenaars bij elkaar exposeren, n.l. Centrum 31, Activiteitencentrum (Hectorlaan 17), de Familieschool en PI Westlinge. We willen u aanmoedigen om naast deze centrale plaatsen ook de kunstenaars in hun eigen atelier op te zoeken (elke locatie is te herkennen aan de speciale blauwe wimpel). Voor het eerst introduceren wij een stempelkaart, voor informatie klik hier.
Op zondagmiddag kunnen jongeren stoepkrijten (basisschool) en een graffitiwerkstuk (middelbare scholieren) maken. Dit vindt plaats op het Coolplein van 13.00 tot 16.00 uur, indien het weer het toelaat.

Tijdens deze route vindt in de artotheek een bijzondere overzichtsexpositie plaats.

Deelnemende kunstenaars:

Alle deelnemers zijn bekend, klik hier.
De route bestaat dit jaar uit 27 locaties, zie de plattegrond voor alle kunstenaars en locaties.


Overzichtsexpositie van de deelnemende kunstenaars

In de artotheek wordt een overzichtsexpositie gehouden van alle deelnemende kunstenaars (1 kunstwerk per kunstenaar). Als bezoeker kunt u een keuze maken uit alle kunstwerken die in de artotheek geexposeerd zijn van de deelnemende kunstenaars. U kunt uitzoeken welke kunstenaars u wilt bezoeken tijdens dit weekeinde.

 

Schilderen op uw iPad en expositie van Marian de Wit

Marian de Wit exposeert haar werken in de artotheek en geeft een demonstratie in 'Schilderen op uw iPad'.

 

Graffiti-workshop en stoepkrijten op het Coolplein

Tijdens de Atelier- en Kunstroute wordt een graffiti workshop voor de jongeren (van de middelbare scholen) gegeven - indien het weer het toelaat - en kunnen de basisscholieren stoepkrijten. Deze workshop wordt gegeven door Misha van Toor.Misha van Toor WS

Van 13.00 tot 16.00 uur is deze jonge graffiti-kunstenaar aanwezig op het Coolplein. De jeugd wordt uitgedaagd om een waar kunstwerk te maken tijdens dat weekend. De gemaakte graffiti-kunstwerken worden na afloop geêxposeerd in de artotheek. U bent van harte welkom om deze creatieve jongeren aan het werk te zien.

Kom tevens genieten van het enorm gevarieerde aanbod van kunstwerken, in allerlei stijlen en materialen, gemaakt door professionele kunstenaars, maar ook door goede
amateurs, tijdens deze Atelier- en Kunstroute.

De toegang is gratis! Voor de graffiti-workshop kun je je aanmelden, door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gratis raamgedicht of gedichtentas en drie maanden gratis lenen

Als u voor een jaar abonnee wordt bij de Artotheek, tijdens de Atelier- en Kunstroute, krijgt u een gratis raamgedicht of een gedichtentas en kunt u de eerste drie maanden gratis lenen! 

 

Persberichten, klik hier.

Youtubefilm: https://www.youtube.com/watch?v=S03lCJW38Is&feature=youtu.be

Namens alle kunstenaars wensen wij u veel (kijk-) plezier op deze Atelier- en Kunstroute!De deuren van diverse ateliers en kunstenaars staan dat weekeinde weer open voor bezoekers, van 11.00 tot 17.00 uur.

Deze Atelier- en Kunstroute wordt georganiseerd door Stichting Artotheek Heerhugowaard, i.s.m. Gemeente Heerhugowaard, Artfarm en Cool Kunst en Cultuur.

Logo int RGB  Logo RGB HHW-Svk  logo artfarm sepia KLEIN   Cool bruist

 

De Atelier- en Kunstroute 2014 wordt gesponsord door:

Xyto: Magazine 't Centrum:

Xyto logo

Stichting Nut: Jeugdproject 'Graffiti en stoepkrijten':

 logo St Nut

Impressie van Atelier- en Kunstroute 2012: klik hier