Van 5 juli tot en met 31 augustus is er een expositie in de Kunstkerk die is samengesteld uit de persoonlijke voorkeur van John Does.

“Voor mij is het belangrijk dat ik er blij van word”. Dat is het uitgangspunt van de keuze van John Does, wethouder van kunst & cultuur in de gemeenteraad van Heerhugowaard. Een man met een indrukwekkende CV op het gebied van kunst. Het speelt niet alleen een rol in zijn persoonlijk leven maar is ook het hoofdbestanddeel van zijn werkzame loopbaan.
Kortom : hij weet waarover hij het heeft.

Het verzoek was: Stel een expositie samen uit de honderden (1300) schilderijen van Kunstkerk die ter uitleen klaarstaan.
Het is een interessante en gevarieerde expositie geworden.
Bijvoorbeeld een schilderij van Mala Ramcharan (zie foto) en Herman Brood maar ook Rem de Boer (sport) en Jan Hollenberg met zijn kijk op het Westfriese landschap. De Aronskelken van Dico Noordermeer herinnerde John Does aan zijn bruidsboeket en bij het schilderij van de Fiat 500 vertelde hij lachend, dat zijn vader zo’n auto had en ze er met z’n zevenen inzaten.
Wilt u de persoonlijke keuze van onze wethouder van kunst en cultuur komen bekijken, dan kan dat van 5 juli tot en met 31 augustus.

    John