De expositie van Georgette van Velzen bestaat uit intrigerende abstracte schilderijen en bij veel ervan is ook een mooie tekst ontstaan.  Naast de fundamentele kwetsbaarheid en onzekerheid in het leven speelt de onherroepelijke vergankelijkheid van de tijd en het effect ervan op ons en alles om ons heen een grote rol bij haar inspiratie. Welke invloed heeft de tijd op de wereld, de maatschappij en op jou, als individu. Wat doet het met je herinneringen, je identiteit, je wezen. Maar ook; welke invloed heeft tijd op materialen, bezit, de natuur. Dit sluit mooi aan bij de Japanse Wabi Sabi filosofie die staat voor ‘de schoonheid van de imperfectie’.  Die probeert je de schoonheid van het vergankelijke en het onvolmaakte te laten zien. Deze kunstvorm en filosofie laat zien dat het verstrijken van de tijd, de ” imperfectie” die daardoor ontstaat, vele malen mooier is dan de levenloze perfectie waar wij in de westerse wereld zoveel waarde aan hechten.

Georgette From beginning to end

Omdat haar werk alle ruimte biedt voor eigen interpretatie, noemt Georgette het 'kunst zonder punt'. Kunst zonder punt is laagdrempelig en kent geen beperkingen; met jouw gevoel en eigen “rugzak” geef je er je eigen betekenis aan.  Het houdt nergens op - de fantasie en beleving van de kijker is eindeloos. De kijker bepaalt zelf.

Georgette is autodidact en blijft altijd volop in ontwikkeling - er zijn zoveel mogelijkheden dat het zonde is om een punt te zetten!

De expositie is van 14 t/m 29 februari 2020 te zien bij de Kunstkerk, Stationsweg 53 in Heerhugowaard.

Georgette Mijn moeder 1  Georgette Mijn moeder 2  Georgette Mijn Moeder 3