30 oktober t/m 12 december: Expositie nieuwe werken

In de Kunstkerk zitten we niet stil

Van 30 oktober t/m zaterdag 12 december is er in de Kunstkerk weer een tentoonstelling van nieuw aangekocht werk.
Werk van Kees van der Nes, Frea May, Suzan Paulissen, Anton Heyboer, Jan Hollenberg en Peter Groot.

050071 s

Wegens de beperkingen van de corona maatregelen kunnen wij op zaterdag 21 november een rondleiding geven voor max. 6 personen.
De eerste rondleiding plus interview is om 11.00 uur. De tweede om 13.00 uur. Om 11.00 uur zijn Peter Groot en Frea May aanwezig, om 13.00 uur is Peter Groot aanwezig.
De anderhalve meter wordt streng gehandhaafd.

Voor deze rondleiding moet u zich aanmelden (corona-maatregel) door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (en VOL=VOL).

Kees van der Nes

475010
Bekend om zijn stieren in woede, in rust en kleine aaibare kalfjes. Waar komt zijn liefde voor deze majestueuze beesten vandaan? Kees van de Nes werd geboren in Amsterdam op de Haarlemmerdijk. Als slagerszoon kwam hij veel in aanraking met runderen en andere beesten. En als kleine jongen mocht hij mee naar de boer en ging hij naar de veemarkt in Purmerend. In zijn schilderijen gebruikt hij felle kleuren als paars, hardrood, oranje en als je voor zijn stieren staat zie je dat die kleuren de kracht en het onvoorspelbare van deze dieren benadrukt.

Frea May
Een persoonlijke ervaring, emotie of gebeurtenis vormen voor May vaak de aanleiding voor een nieuw schilderij.
Frea:” In mijn schilderijen gaat kleur een verbinding aan met mijn gevoel. Mijn visie op de wereld verbeeld ik in de verscheidenheid van mijn werk, zowel qua onderwerp, materiaalgebruik als werkwijze.”
Haar werk werpt vragen op aan de beschouwer.

612036

Susan Paulissen
Zo ook Susan Paulissen, geen onbekende van de Kunstkerk. Haar impressionistische stillevens en sfeervolle huizen omringd door mysterieuze tuinen zijn heel vaak uitgeleend.
Zij brengt emotie en bewondering voor de natuur in allerlei facetten tot leven in haar olieverfschilderijen. Zij heeft een bijzondere band met de verf en dat zie je in haar werk terug. Wat op afstand ruig en gelaagd is komt tot leven als je er dichterbij komt. Dan zie je de intensiteit van de verbeelding.

672016
Peter Groot
Schilder van, extravagante hoeden, sensuele vrouwen en twee mensen die in elkaar opgaan. Zijn andere kant is de schilder van angst, armoede en vluchtende mensen. Veelzijdig en verassend en met een herkenbare stijl.
De schilderijen van Peter Groot zou je eigenlijk meerdere keren moeten bekijken. Sommige hebben een ontroerende en soms schokkende achtergrond. Zijn schilderijen hebben een dubbele bodem. In het schilderij Vluchtelingen zie je letterlijk de gelaagdheid van de samenleving met daarin dat vluchtende gezin.
Uitbundig, realistisch en soms een tikje melancholiek.

 

572025