20 maart t/m 20 april: Eigen werk van Frans van den Kroonenberg

Expositie Frans van den Kroonenberg in de Kunstkerk

De schilderijen van Frans van den Kroonenberg stonden een hele tijd in de collectie, nu worden ze geëxposeerd in de Kunstkerk. Frans van den Kroonenberg begon zijn carrière als schilder toen hij thuis kwam te zitten met een burn out. Hij nam les bij plaatselijke kunstenaars en kwam in aanraking met aquarel, bloemen en stillevens. Later schilderde hij bij voorkeur grote vlakken.
Als je voor een van de schilderijen staat van Kroonenberg en je neemt even de tijd, dan zie je dat ook de achtergrond meedoet in de compositie.
Hij gebruikte allerlei materialen in zijn schilderijen zoals cement. Frans beschilderde van alles. Zo maakte hij een schilderij op een koelkastdeur.
Niet alleen gebruikte hij verschillende technieken maar na 1997 ging hij ook over op olieverf. Toen werden de schilderijen lichter van kleur zoals oker en rood.
Frans van de Kroonenberg is onlangs overleden. Zijn schilderijen zijn te zien in Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53.

Op zondag 31 maart is zijn dochter Marriette aanwezig om in een interview, het werk van haar vader toe te lichten, om 14.00 uur .U bent hierbij van harte welkom.


Bij aankoop van een schilderij van Frans Kroonenberg, krijgt u gedurende de expositie 15% korting. Dit geldt ook voor al het werk van hem dat wij in voorraad hebben. Kijk op de website onder kunstenaars voor al het werk van Frans Kroonenberg.

065053      065060

26 april t/m 11 mei: Eigen werk van Stijn Seip

Boeiend werk van Stijn Seip in Kunstkerk Heerhugowaard

Vrijdag 26 april tot en met zaterdag 11 mei exposeert de Amsterdamse schilderes Stijn Seip aan de Stationsweg 53.

Stijn Seip heeft humor en een eigen kijk op het leven. Dat weerspiegelt zich in haar schilderijen. Ze werkt zowel op papier als op doek, met olieverf en met acrylverf. In heldere kleuren en met een ontroerende eenvoud. Stijn Seip beschrijft de fasen in haar leven met haar penseel. Een portet van een vader en moeder met kind. Haar gebruik van licht weerspiegelt de warmte voor elkaar. Toen Stijn aan bed en de tv gekluisterd was door een operatie, tekende zij paardenbillen met een jockey erop. Stijn: “Mensen staan in groepjes op straat om te roken. Aangezien mijn werkkamer uitzicht heeft op een café, ben ik deze rokende mensen gaan tekenen”. Amsterdam is ook een onuitputtelijk bron van inspiratie.

Stijn Seip, een creatief, emotioneel, leuk mens.

Alle werken die zijn tentoongesteld zijn, zijn opgenomen in de collectie van de Kunstkerk.

Wilt u de kunstenaar ontmoeten dan is Stijn Seip op zondag 28 april aanwezig in de Kunstkerk. Om 14.00 uur is er een interview waarin zij ons uitleg geeft over haar werk.

Kijk voor openingstijden op www.kunstkerkheerhugowaard.nl

Kunstkerk Heerhugowaard, Stationsweg 53.

Stijn Seip

25 oktober t/m 20 november: Expositie zwart/wit met 1 steunkleur

Kunstkerk Heerhugowaard organiseert van 25 oktober t/m 20 november 2019 een expositie met als thema ‘zwart/wit met 1 steunkleur’.

50x50steun

Diverse kunstenaars leveren een kunstwerk in, waarbij de techniek vrij is, maar de kleurstelling is zwart/wit met 1 steunkleur, met een maximale vast maat van 50 x 50 cm of een object (max. 50 x 50 x 50 cm).

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Kunstkerk.

Wij heten u van harte welkom tijdnes deze fascinerende expositie.

 

Kunstenaars kunnen zich nog inschrijven, klik hier.

  • 1
  • 2